Vill du dela ett recept? Mejla neonflikka@hotmail.com

söndag 13 december 2009

Morotspaj

Den här pajen har blivit en klassiker hemma hos mig. Lätt att göra och väldigt god. Går bra att frysa in. Kan ibland bli lite lös i konsistensen om man inte lyckas krama ur tillräckligt mycket vatten ur morötterna, men personligen gör det mig inte så mycket.
/Annika

Pajskal
5 dl glutenfri mix
130 gram smör
4 msk vatten
salt

Smörj pajformen med smör. Blanda mjöl, smör och vatten. Knåda i bunken (lättast att använda händerna). Tryck ut degen i formen, från mitten och ut. Ställ formen i kylen. Sätt ugnen på 200 grader.

Fyllning
800 g grovrivna morötter (krama ur vätskan så gott det går)
matolja
1 msk grönsaksfond (ej koncentrerad)
2 dl creme fraiche tomat och basilika
1 ägg
150 g riven ost

Topping
100 g feta ost i kuber
ca 12 svarta oliver
1/2 dl solroskärnor

Blanda ihop fyllningen. Ta ut pajskalet ur kylen och lägg i fyllningen. Tillsätt fetaost, oliver och solroskärnor.

Grädda i nedre delen av ugnen, 30-40 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar