Den här pajen har blivit en klassiker hemma hos mig. Lätt att göra och väldigt god. Går bra att frysa in. Kan ibland bli lite lös i konsistensen om man inte lyckas krama ur tillräckligt mycket vatten ur morötterna, men personligen gör det mig inte så mycket.
/Annika
5 dl glutenfri mix
130 gram smör
4 msk vatten
salt
Smörj pajformen med smör. Blanda mjöl, smör och vatten. Knåda i bunken (lättast att använda händerna). Tryck ut degen i formen, från mitten och ut. Ställ formen i kylen. Sätt ugnen på 200 grader.
Fyllning
800 g grovrivna morötter (krama ur vätskan så gott det går)
matolja
1 msk grönsaksfond (ej koncentrerad)
2 dl creme fraiche tomat och basilika
1 ägg
150 g riven ost
Topping
100 g feta ost i kuber
ca 12 svarta oliver
1/2 dl solroskärnor
Blanda ihop fyllningen. Ta ut pajskalet ur kylen och lägg i fyllningen. Tillsätt fetaost, oliver och solroskärnor.
Grädda i nedre delen av ugnen, 30-40 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar