Ingredienser (4-5 portioner skulle jag gissa på)
2 påsar quornbitar.
4 dl creme fraische
1 liten burk delikatesskryddad tomatpure. Jag brukar använda Slotts, den är godast.
1 knippe persilja. Slät bladpersilja och krusbladig går lika bra.
1 gul lök
Röd paprikapulver ( generöst )
4 dl creme fraische
1 liten burk delikatesskryddad tomatpure. Jag brukar använda Slotts, den är godast.
1 knippe persilja. Slät bladpersilja och krusbladig går lika bra.
1 gul lök
Röd paprikapulver ( generöst )
Margarin till stekning
Serveringstillbehör: ris eller pasta.
Gör så här
1. “Bränn av” tomatpuren i en separat kastrull, för att få bort lite syrlighet. (Det blir så syrligt ändå av creme fraischen )
2. Stek quornbitarna, i rejält med margarin. Tillsammans med finhackad gul lök och den finhackade persiljan.
(Allt detta suger i sig stekfett, så det måste vara rejält, annars bränns det)
3. När löken är mjuk och gyllene, häll över generöst med paprikapulver, det ska vara så mycket att man tycker att det är för mycket. Du får kanske testa och mäta upp så du vet säkert.
4. Häll över tomatpuren och låt puttra på svag värme i 5 minuter.
5.Blanda i creme fraischen och låt det bli ätvarmt igen.
1. “Bränn av” tomatpuren i en separat kastrull, för att få bort lite syrlighet. (Det blir så syrligt ändå av creme fraischen )
2. Stek quornbitarna, i rejält med margarin. Tillsammans med finhackad gul lök och den finhackade persiljan.
(Allt detta suger i sig stekfett, så det måste vara rejält, annars bränns det)
3. När löken är mjuk och gyllene, häll över generöst med paprikapulver, det ska vara så mycket att man tycker att det är för mycket. Du får kanske testa och mäta upp så du vet säkert.
4. Häll över tomatpuren och låt puttra på svag värme i 5 minuter.
5.Blanda i creme fraischen och låt det bli ätvarmt igen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar