Vill du dela ett recept? Mejla neonflikka@hotmail.com

onsdag 16 december 2009

Mammas quornstroganoff

Mammas mat är ju alltid bäst, så jag bad henne skriva ner receptet till en av mina favoriträtter, som modifierades i och med att jag blev vegetarian. Istället för falukorv tog hon quornbitar och det blev hur gott som helst! Och som alla duktiga kockar höftar hon ingredienserna :)

Ingredienser (4-5 portioner skulle jag gissa på)
2 påsar quornbitar.
4 dl creme fraische
1 liten burk delikatesskryddad tomatpure. Jag brukar använda Slotts, den är godast.
1 knippe persilja. Slät bladpersilja och krusbladig går lika bra.
1 gul lök
Röd paprikapulver ( generöst )
Margarin till stekning

Serveringstillbehör: ris eller pasta.

Gör så här
1. “Bränn av” tomatpuren i en separat kastrull, för att få bort lite syrlighet. (Det blir så syrligt ändå av creme fraischen )
2. Stek quornbitarna, i rejält med margarin. Tillsammans med finhackad gul lök och den finhackade persiljan.
(Allt detta suger i sig stekfett, så det måste vara rejält, annars bränns det)
3. När löken är mjuk och gyllene, häll över generöst med paprikapulver, det ska vara så mycket att man tycker att det är för mycket. Du får kanske testa och mäta upp så du vet säkert.
4. Häll över tomatpuren och låt puttra på svag värme i 5 minuter.
5.Blanda i creme fraischen och låt det bli ätvarmt igen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar